Nieuw: Paardencoaching

Het doel van paardencoaching is dat het paard energie uitwisselt met de coachee, de persoon die zich laat coachen. Door de uitwisseling helpt het paard blokkades los te maken en de coachee te ontspannen. Hoe dat kan? Paarden zijn vluchtdieren en leven in een kudde. Als vluchtdier moet een paard beroep doen op haar instinkt om vijanden te voelen op afstand. Een paard heeft een sterk zintuig hiervoor. 

Als kuddedieren hebben paarden de rollen onderling goed verdeeld. De ervaren paarden lopen voorop, de sterkste paarden verdedigen de kudde. Is een paard ziek? Dan krijgt zij extra zorg van de andere paarden. Dat doen zij door haar spanning over te nemen en te beschermen.

Voor een paard maakt het ook niet uit of contact maken met een mens of een dier. Deze twee mooie en belangrijke kenmerken van een paard kunnen dus gebruikt worden bij paardencoaching. Naast de coach staat het paard om te helpen.

Mensen kunnen dan wel door te denken hun gedrag onderdrukken, maar het blijft wel in lichaam. Een paard pakt dit feilloos op. Paarden kunnen natuurlijk niet praten, maar communiceren met hun gedrag, houding en uitstraling. Een coach kent het gedrag van de paard en zal deze benoemen als het paard reageert op de coachee. Door de uitwisseling helpt het paard blokkades los te maken, net zolang totdat de coachee ontspannen is. Dan is het paard ook ontspannen.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem contact op met Annemarie ten Brinke voor meer informatie. Gebruik hiervoor het contactformulier of bel 06-48776753.