Over Erve Vertier

Voor wie?

Erve Vertier biedt kleinschalige dagbesteding, naschoolse en weekendopvang aan deelnemers vanaf vijf jaar met een zorgvraag. Bij ons wordt op een unieke wijze zorg geboden door middel van het inzetten van honden.

Werkwijze

Bij ons staat de individuele zorgvraag van de deelnemer centraal. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en samen maken we een zorgplan op maat. Er wordt gewerkt vanuit de methode ‘Geef me de vijf’. Door het uitvoeren van diverse activiteiten wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen, uiteraard in het bijzijn van een daarvoor geschikte hond. Het is mogelijk om bij Erve Vertier met eigen hulphond deel te nemen. Hierin kunnen wij begeleiding en opleiding bieden, afgestemd op de vraag van de deelnemer.

Activiteiten

Er worden activiteiten aangeboden op en rondom de boerderij. Denk hierbij aan:

~ Knuffelen en spelen met de honden;
~ Telen van eigen groente en fruit;
~ Uitlaten, trainen en verzorgen van de honden;
~ Verzorgen en knuffelen van de boerderijdieren, zoals geiten, pony’s, schapen en kippen;
~ Gezamenlijk deelnemen aan huishoudelijke taken;
~ Fietsen, voetballen, skelteren en handwerken;
~ Wandelen en genieten van de frisse boslucht.

Missie & Visie

Onze missie luidt:
Vertier voor en door mens en dier.”

Onze visie luidt:
“Met mens en dier het beste in de deelnemer naar boven halen in een groene omgeving waar vertrouwen, rust en respect centraal staan.”

Organisatie

De persoon achter Erve Vertier is Annemarie ten Brinke. Annemarie heeft ervaring in de gehandicaptenzorg met verschillende doelgroepen. Daarnaast is Annemarie kynologisch geschoold en begeleidt ze mensen met verschillende hulpvragen en hulphonden. Door de opgedane praktijk ervaring heeft Annemarie ervaren dat honden en andere dieren een meerwaarde zijn op verschillende gebieden voor veel mensen!