Over Erve Vertier

Voor wie?

Erve Vertier biedt kleinschalige dagbesteding, naschoolse- en logeeropvang aan deelnemers vanaf vijf jaar met een zorgvraag. Bij ons wordt op een unieke wijze zorg geboden door middel van het inzetten van honden en paarden.

Werkwijze

Bij ons staat de individuele zorgvraag van de deelnemer centraal. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en samen maken we een zorgplan op maat. Dit doen wij in nauwe samenwerking met andere betrokken zorginstanties, school en/of gemeente. Er wordt gewerkt vanuit de methode ‘Geef me de vijf’. Door het uitvoeren van diverse activiteiten wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen, uiteraard in het bijzijn van een daarvoor geschikte hond. Het is mogelijk om bij Erve Vertier met eigen hulphond deel te nemen. Hierin kunnen wij begeleiding en opleiding bieden, afgestemd op de vraag van de deelnemer.  

Activiteiten

Er worden activiteiten aangeboden op en rondom de boerderij. Denk hierbij aan

  • – Knuffelen en spelen met de honden;
  • – Verzorgen van en wandelen met paarden;
  • – Telen van eigen groente en fruit;
  • – Uitlaten, trainen en verzorgen van de honden;
  • – Verzorgen en knuffelen van de boerderijdieren, zoals geiten, pony’s, schapen en kippen;
  • – Gezamenlijk deelnemen aan huishoudelijke taken;
  • – Fietsen, voetballen, skelteren en handwerken;
  • – Wandelen en genieten van de frisse boslucht.

Logeeropvang

Om kinderen, jeugd en jongvolwassenen te begeleiden in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid, is het bij Erve Vertier ook mogelijk om te blijven logeren. Doordat deelnemers worden meegenomen in ons dagritme, leren ze de rituelen die horen bij elk moment van de dag. Denk bijvoorbeeld aan ’s morgens opstaan en je klaarmaken voor de dag of je juist in de avond klaarmaken om te gaan slapen. Zo leren deelnemers dit ook thuis zelfstandig te kunnen doen of wanneer ze zelfstandig gaan wonen.

Missie & visie

Onze missie luidt Vertier voor en door mens en dier.”

Onze visie luidt “Met mens en dier het beste in de deelnemer naar boven halen in een groene omgeving waar vertrouwen, rust en respect centraal staan.”

Organisatie

De persoon achter Erve Vertier is Annemarie ten Brinke. Annemarie heeft ervaring met de begeleiding van verschillende doelgroepen met uiteenlopende zorgvragen. Daarnaast is Annemarie kynologisch geschoold en begeleidt ze bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails mensen met verschillende hulpvragen en hulphonden. Door de opgedane praktijkervaring heeft Annemarie ervaren dat honden en andere dieren een meerwaarde zijn op verschillende gebieden voor veel mensen!

Annemarie werkt samen met een klein, vast team. Hierdoor voelen deelnemers en dieren zich snel vertrouwd. Alle begeleiders zijn geschoold in het begeleiden van mensen met een zorgvraag en dieren.

 

Voor vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op

Adresgegevens

Erve Vertier
Broekdijk 46
7695 TE  Bruchterveld
Tel: 06 4877 6753
Email: info@ervevertier.nl

Route

Komt u ons bezoeken? Dan kan het zijn dat uw navigatiesysteem u naar het punt leidt waar vroeger de toegangsweg lag. Geef daarom Broekdijk 48 in op uw navigatiesysteem. Zo weet u zeker dat u de goede routebeschrijving krijgt. Ons adres is te herkennen aan het bord aan het begin van de toegangsweg.

Openingstijden

Maandag       gesloten
Dinsdag           9.00 – 19.00 uur
Woensdag      9.00 – 19.00 uur
Donderdag     9.00 – 19.00 uur
Vrijdag             9.00 – 19.00 uur
Zaterdag         9.00 – 19.00 uur
Zondag            op afspraak

Volg ons op social media!

Volg ons op Facebook of Instagram. Op deze Social media kanalen posten we regelmatig activiteiten en nieuwsberichten.