Opening Erve Vertier

Bruchterveld – Aan de Broekdijk 46 wordt op 29 maart Zorgboerderij Erve Vertier geopend met aansluitend open huis. Erve Vertier is een Zorgboerderij, waar honden centraal staan.

De voorziening is opgezet door Annemarie ten Brinke.‘Ik heb jaren met veel plezier gewerkt in de gehandicaptenzorg. In deze periode kwam ik erachter dat veel cliënten wensen om een hond als huisdier te hebben. Ze willen graag met een viervoeter knuffelen, spelen en wandelen. Helaas wordt deze wens voor een groep cliënten geen werkelijkheid. Dit omdat er bijvoorbeeld geen financiële middelen zijn of omdat er geen mogelijkheden zijn om een hond te houden vanwege de beperking van de cliënt.’

Voorlichting

‘Naast het werk in de gehandicaptenzorg, begeleid ik mensen met een beperking en hun hulphond. Ook ga ik met mijn twee gecertificeerde therapiehonden naar basisscholen om voorlichting te geven over het gedrag van honden. Met deze twee geweldige honden heb ik ook verzorgingstehuizen bezocht. Samen met de honden stimuleerden wij interactie en beweging van de ouderen. Twee totaal verschillende werelden. Ik heb gezien dat honden een positieve bijdrage leveren aan de gesteldheid van de mensen. Erve Vertier maakt het mogelijk dat dit in de regio in praktijk wordt gebracht. ‘Het is voor mij een droom die uitkomt,’ vertelt Annemarie.

Dagbesteding

Erve Vertier biedt dagbesteding, ook in het weekend. ‘Tijdens de bezoeken aan de boerderij staat plezier, maar vooral het persoonlijke doel hoog in het vaandel. De voorziening is met name bedoeld voor deelnemers vanaf vijf jaar met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of stoornis in het autistisch spectrum. Op de boerderij kunnen de deelnemers helemaal zichzelf zijn. Er is ruimte voor diverse activiteiten, zoals het verzorgen van de honden en boerderijdieren, tuinieren, spelen, huishoudelijke taken enzovoorts. Er is ook zithoek op de deel, waar tevens ruimte is voor binnenactiviteiten,’ vertelt Annemarie.

Open Dag

Ze geeft aan dat er naast haar eigen honden ook honden op de Zorgboerderij zijn van de uitlaatservice. Ze nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen tijdens de open dag op 29 maart tussen 15.00 en 19.00 uur.

BRON: www.hardenberg.nu

22 maart 2018